Filtrare
RESETEAZA
zootehnie | |
Animalele modificate genetic - rolul lor in zootehnieStiinta este domeniul care realizeaza cele mai multe progrese zilnic, iar unul dintre cele mai importante este modificarea genetica, ce consta in modificarea structurii ADN-ului unor animale sau plante pentru ca acestea sa aiba o productivitate mai sporita si astfel omul sa castige mai multe de pe urma cresterii sau cultivarii acestora. Prin intermediul unei noi stiinte aparute recent si la noi in tara, (...) |
zootehnie | |
Gazeta de Agricultura - Sectiunea BovineClick pentru a vizualiza acest site : http://www.gazetadeagricultura.info/bovine.html |
zootehnie | |
ADAPTAREA ŞI MODERNIZAREA SISTEMELOR DE ÎNTREŢINERE ÎN FERMELE DE VACI CU LAPTE ÎN VEDEREA SPORIRIIUna dintre priorităţile ce se impun în noul context al creşterii vacilor cu lapte în fermele private este reamenajarea şi readaptarea spaţiilor interioare pentru a se creea posibilitatea mişcării permanente a acestora. S-a constatat în numeroase ferme de tip industrial de– alungul timpului că întreţinerea legată a fost cauza majorităţii tehnopatiilor. Principala tehnopatie au fost pododermatitele datorită legării animalelor şi contactul permanent a membrelor posterioare cu dejecţiile.. Una (...) |
zootehnie | |
PUERPERIUMUL – PERIOADĂ DECISIVĂ PENTRU PRODUCŢIA ŞI REPRODUCŢIA VACIIPUERPERIUMUL – PERIOADĂ DECISIVĂ PENTRU PRODUCŢIA ŞI REPRODUCŢIA VACII Este denumită perioada puerperală perioada de timp de la momentul fătării şi până la involuţia completă a tractusului genital. Durata normală a acestei perioade la vacă este influenţată de numeroşi factori: condiţiile de întreţinere, de hrănire, vârstă, anotimp, durata medie fiind considerată de 21 zile. Reluarea normală a activităţii de reproducţie medie este de 30 zile cu limite extreme între (...) |
zootehnie | |
Conservarea pestelui prin congelareMetode de congelare Congelarea pestelui poate fi facuta imediat dupa pescuirea acestuia sau dupa o prealabila refrigerare si depozitare în stare refrigerata. Congelarea pestelui imediat dupa pescuire-se realizeaza la bordul navelor dotate cu instalatii de congelare. În acest caz, pestele se poate congela în faza anterigor, fapt ce conduce la obtinerea de produse cu însusiri organoleptice superioare, la pierderi (...) |
zootehnie | |
Conservarea pestelui si a produselor din pesteProbleme generale Principala problema a valorificării cărnii provenite de la vieţuitoarele marine o constituie menţinerea calităţii iniţiale, dată fiind slaba ei conservabilitate. Susceptibilitatea cărnii de peşte la alterare este legată de proprietăţile specifice ale peştelui, respectiv: • fineţea structurală a fibrei musculare şi faptul că este insuficient protejată de ţesut conjunctiv; • conţinutul ridicat în substanţe nutritive solubile, în special compuşi (...) |