Filtrare
RESETEAZA
horticultura | |
LichiorulTehnologia de obtinere a lichiorurilor presupune o serie de etape. Receptia materiilor prime , materialelor si ambalajelor. Toate materiile prime si materialele auxiliare folosite la facricarea lichiorurilor trebuie sa corespunda STAS –urilor si Normelor Tehnice in vigoare .Alcoolul etilic trebuie sa corespunda SR14/1998 din punct de vedere organoleptic si fizico-chimic. Zaharul se livreaza de regula in saci de capacitate 40 , 45 sau 50 kg si la receptie se analizeaza din punct de vedere organoleptic si fizico-chimic.Fructele folosite ca (...) |
horticultura | |
Pompa de apa rotativaAm gasit acest video (click aici pentru vizionare) cu o masinarie destinul de inovativa, ce nu are consum de energie sau combustibil, este cat se poate de ecologica si chiar eficienta daca vrei o viata linistita la tara. Cu respect, Aurelian Lupu |
horticultura | |
Pompa cu snecIn filmul de mai sus (click aici pentru vizionare) puteti vedea modul de functionare al unei pompe cu snec.Acest tip de pompa este utilizat cu preponderenta la transportul fluidelor sau a solidelor cu granulatii mici. Acest tip de pompa este folosit in agricultura, la irigatii sau la transportul cerealelor. Cu respect, Aurelian Lupu |
horticultura | |
Conveierul sau transportorul cu bandaTransportorul cu banda este un utilaj des intalnit in industria alimentara. Acesta este utilizat de la transportul materiilor prime pana la cele finite, dintr-un capat in celelalt al unitatii de productie sau de la un punct la celalalt al fluxului tehnologic. Organul activ al acestui utilaj este constituit dintr-o banda confectionata din materiale flexibile: cauciuc cu insertie textila, metal etc. In functie de tipul de produs transportat, conveierul poate avea suprafata plana, pentru a transporta cutii sau obiecte cu suprafata mare (cum este (...) |
horticultura | |
Fabricarea vermutuluiIn cadrul acestei tehnologii, sunt necesare pregatirea materiei prime, vinul, si pregatirea materiilor prime auxiliare: zahar alcool etilic, caramel, uneori de acid citric si de extracte din plante. Vinul materie prima utilizat la prepararea vermutului trebuie sa fie sanatos, perfect limpede, bine stabilizat din punct de vedere fizico-chimic si microbiologic si fara gusturi sau mirosuri straine. Tehnologia de obtinere a vinului materie prima pentru vermut este similara cu cea a producerii vinului de consum curent. Tratamentele care se aplica ulterior (...) |
horticultura | |
Istoria painii - 6De-a lungul timpului, aluatul de paine a luat diverse forme, formele avand diferite semnificatii in functie de originea brutarului. Mai multe detalii, in filmul de mai sus. Vizionare placuta! Aurelian Lupu |