Despre noi-Echipa AgriculturaRomaneasca

       

          Bine ati venit pe Platforma Agricultura Romaneasca!

 

Agriculturaromaneasca.ro este o initiativa demarata in anul 2009 si care iata prinde aripi in momentul de fata, pentru ca noi credem in prezentul si viitorul agriculturii Romaniei.

Dar cine suntem noi?

 

 

Fondatorul initiativei agriculturaromaneasca.ro 

 

                                                             

                                  VALENTIN V. Albeste un tanar intreprinzator  inovator care alaturi de tatal sau – au ridicat o ferma  vegetala in judetul Buzau.

 

         Valentin V. Albu este absolvent al USAMV Iasi, Facultatea  de Agricultura promotia 2009 si absolvent a  Masterului ‘Producerea de  samânţă şi material de plantat’ promotia 2011. O fire activa si cu initiativa,  acesta a fost desemnat student senator si presedinte al clubului Facultatii de  Agricultura, Iasi din cadrul Ligii Studentilor USAMV Iasi din anul II de  studiu pana in anul IV.

 

        Dinamic si plin de idei inovative, dnul Valentin Albu  a reusit sa sparga  sabloane si tiparele prezentului si iata ca in momentul de fata lanseaza acest  concept de business inovativ agriculturaromaneasca.ro–locul unde de  pretutindeni de pe glob toti cei interesati pot afla informatii de specialitate  din domeniul agricol. In prezent agriculturaromaneasca.ro este o initiativa  ce se intinde pe teritoriul Romaniei iar de la anul acest concept de business  se  va intinde in Vestul Europei si nu numai.

      "Cat de departe vrei sa ajungi si cat de productiv poti fi depinde doar de tine, da tot ce este mai bun, incearca sa sprijini pe cei din jur si vei fi sprijinit la randul tau neconditionat"

          

                       

 

       

  

 

       

              Cunoscut după titulatura de “Cel mai tânăr fermier” din Romania,

ALEXANDRU Tăședan a reușit să managerieze mai multe activități care cuprind domeniul agricol.

           La cei 20 de ani, Alexandru Tăședan manageriază o fermă de vaci de lapte din orașul Curtici, județul Arad, fiind considerată fermă model pentru județ. 

Tehnologia și genetica au dat mâna creând astfel un loc prolific pentru liceenii și studenții care doresc să iși desfășoare perioada de practică la nivel european. 

           Tot din această unitate se distribuie informații practice in țară. Ferma Alecs Genetics Lact SRL este societatea care editează și publicația INFOLACTA RO (ex EX-PRESS DAIRY). Practic, tot ce se testează nou in fermă, evident cu garanția rezultatelor favorabile, este publicat in revista care deține o bază de date cu cele mai importante ferme din România.

Student in anul II la Facultatea de Zootehnie şi Biotehnologii Timişoara și cu absolvirea liceului care l-a calificat, tehnician veterinar el reușește să pună bazele unui proiect unic in România, SMILE COW!. Acest proiect urmărește realizarea evoluției și arhivarea valorilor genetice ale vacilor campioane prin cadre fotografice profesionale. 

Alexandru Tăședan, este membru al Asociației Crescătorilor de Bovine din județul Arad. ASVAC ARAD, este asociația care deține cele mai mari și importante ferme din Arad și nu numai! Pe lângă titulatura de membru in cadrul acestei organizații, Alex este și administratorul ei.

Indrăgostit de vaca de lapte, el participă cu bovine de inaltă valoare genetică la târgul Agromalim organizat in fiecare toamnă la Arad. Participarea de 6 ani la acest târg aduce fermei prestigiu, având 2 titluri de Campioană a României și incă șapte cu locul I.

Din 2010 demarează o nouă secțiune in cadrul expoziției, denumită HOLSTEIN SHOW!

Fiind o idee reușită, expoziția de Holstein continuă și in anii următori.

 

         "Iată un exemplu că tinerii știu ce reprezintă agricultura. Complexitatea lui face posibilă informarea la nivel inalt. Cel mai mare portal de agricultură din România este soluția oricărui fermier modern, dornic să acumuleze noi tehnologii in largul perimetru al agriculturii. O echipă de oameni tineri, sunt pe cale să lase un „rod” pentru agricultura românească! "

                                        
                                                                                                                    
 
 
 
 

     RALUCA Hodrea, absolventa Universitatea Babes-Bolyai , Facultatea de Stiinte Economice, sectia Finance and banking si in prezent masteranda în statistica si econometrie. Iubeste natura cu tot ceea ce are mai frumos, ii sunt dragi oamenii de la sat cu traditiile şi obiceiurile lor si prin preocuparile pe care le are isi doreste pe de o parte sa conserve valorile traditionale iar pe de alta parte sa le promoveze punandu-le la dispozitia generatiilor mai tinere. Nu in cele din urma se ocupa cu mare drag si de promovarea intelepciunii populare asa cum se reflecta ea în"Povestile lu' Bace Toghiere", povesti puse pe seama binecunoscutului personaj popular Bace Toghiere, personaj
ajuns atat de cunoscut incat astazi este un brand national apreciat de romanii din tară dar si din diaspora.
 
"Spirit liber, dar si pragmatic imi place sa-mi explorez latura artistica pastrand in acelasi timp viziunea realista asupra lucrurilor. "

 

 

                                                                                       

         

VASILE Eugen Urs, absolvent USAMV Cluj-Napoca, Facultatea  de Silvicultura  si absolvent al Masterului "Proiectarea ,Amenajarea si Intretinerea spatiilor verzi", promotia 2010. Sunt caracterizat de o combinatie de idealism si pragmatism, care intretine atat entuziasmul pentru initierea si participarea la diverse activitati, dar si tenacitatea de a duce la bun sfarsit activitatile demarate. Sunt un tanar ambitios, de mic copil am lucrat in gradina cu legume, flori si in livada bunicilor, pana la ora actuala am acumulat o vasta experienta pe tot ceea ce inseamna  plante, arborisi arbusti, pe scurt : plantele nu au secrete pentru mine !

     Despre mine se mai poate spune ca sunt o fire deosebita, nonmanipulativa, care are o mare disponibilitate pentru lucrul in echipa, si o mare capacitate adaptiva, iar cunoasterea mai multor limbi straine intareste abilitatile sale in comunicare.

 "Haideti sa aratam tarilor europene ca si noi Romanii putem creea si dezvolta lucruri marete si durabile ! "

 

   


             Valentin Cepraga.  Sunt  adeptul unei agriculuri  ecologice intucat  alimentatia este  resursa  vitala a  existentei noastre si consider ca  platforma agriculturii romanesti are  la  baza  pamantul fertil mostenit de  la  stramosii nostri si  sper ca  acest concept sa  apara cat  mai  multe  articole  care  sa sa-l promoveze Daca e sa  ma  carcterizez as  putea  spune  despre  mine ca sunt loial unei mentalitati conservatoare si  am  principii de  viata aproape imposibil  de  schimbat ,sunt  convins ca o cat  mai  buna  comunicare este cheia succesului in  orice comunitate chiar  daca  parerile  sunt contradictorii iar progresul societatii noastre  poate  fi  inbunatatit  cu  ajutorul fiecaruia  dintre  noi  oferind informatii necesare  dezvoltarii mediului in  care  traim. Agricultura nu este o  afacere ci  un stil  de  viata pentru cei 44,9% locuitori  ai  Romaniei  care  triesc  in  mediu  ruraral procent   care  pe  mine  ma  motiveaza sa contribui  cu articole informative utile dezvoltarii. E mult mai  probabil sa reusim impreuna  decat  separat prin ca prin aportul informational sa aducem un beneficiu  in  favoarea  agricultorului roman inpovarat de calamitati si  legislatie  europeana. Consider  utila existenta  unui forum pentru a dezbate  probleme si a  gasi  solutii optime agriculturii romanesti . Pentru  a colabora astept mesajele  voastre pe  valentino0403@yahoo.com.  Valentin  este numele  meu  si va  provoc la discutii educative si constructive pe  tema agriculturii romanesti .  

 

 

 

 

Paula GROZA este studenta la facultatea de Zootehnie si Biotehnologii din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Vederinara din Cluj-Napoca, sectia de Biotehnologii agricole, actualmente in anul II.

Paula iubeste natura iar marea, cerul si padurile sunt preferatele sale.

     Paula Groza isi doreste ca proiectul in care s-a implicat  -www.agriculturaromaneasca.ro - sa isi indeplineasca scopul pentru ca in Romania este nevoie de agricultura, fiind  un domeniu care poate aduce foarte multe satisfactii din toate punctele de vedere. Tine ca informatiile pe care le prezinta aici sa fie utile si apreciaza feedback-ul.

                     

                               

 

 "Paula multumeste tuturor pentru ca vizitati agriculturaromaneasca.ro!"


 

                                                                                                                        

              

       

 
         MARIAN Anghel este medic veterinar, absolvent al Facultatii de Medicina Veterinara Iasi, promotia 2001. 

Personalitate luptatoare, cu spirit proactiv dnul Marian Anghel ajunge sa lucreze cu si pentru cei care vor sa fie pe primul loc in domeniul de activitate ales. Pune pret pe bunul simt si onoare, se simte in largul sau in economia de piata iar concurenta fair-play il stimuleaza.

         Din anul 2005 domnul Marian Anghel lucreaza la cea mai mare firma de distributie produse de uz veterinar din tara, Farmavet SA Bucuresti , unde din 2010 detine funtia de Director de zona din 2010. In prezent administreaza pagina Facebook Farmavet Bucuresti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Trăind în mediul rural, cunoscând bine si iubind frumusețile  naturii, Lucian-Ciprian MELUȚ, a ajuns să aprecieze munca oamenilor și chiar implicarea lor în agricultură.

       Instruit în domeniul cercetării şi dezvoltării agricole,   a absolvit ciclul de licență și master în cadrul Facultății de Agricultură din Iaşi cu calificative foarte bune, dobândind competenţe în ameliorarea şi cultivarea plantelor; tehnică experimentală și ecologia plantelor cultivate.  Experienţa în cercetare îşi are rădăcinile în institutele şi fermele din Marea Britanie, Franţa, Italia și Germania; a câştigat dexteritate practică şi noi competenţe profesionale lucrând în staţiunile  de cercetare  ale companiei Pioneer Hi-Bred International, în ameliorarea porumbului pentru boabe şi siloz, ameliorarea rapiţei de toamnă, tehnologii moderne de ameliorare (selecţia, hibridarea, consangvinizarea) şi CMS – Cytoplasmic  Male Sterility (androsterilitatea citoplasmatică), precum și producerea furajelor. 

         Dorința de perfecționare în cercetare se conturează și prin urmarea programului de studii doctorale din cadrul USAMV Iași, specializarea Producerea și conservarea furajelor.

        În acest timp, pe lângă activități de documentare, Dl. Lucian Meluț, urmărește să aducă un aspect inovativ în domeniul culturii pajiștilor, îmbinând elemente multidisciplinare. Noi competențe și domeniile de cercetare pe care se axează sunt legate de biodiversitatea ecosistemelor praticole, precum și producerea și conservarea furajelor.

      O agricultură performantă, în concepţia lui, presupune o cercetare ştiinţifică bazată pe rezultate concrete, care protejează resursele şi serveşte ca bază pentru generaţiile viitoare. 

 

 ,, Orice generaţie începe şi se termină cu agricultura’’  (L.C.Meluț)

 

 
 
 

 

 

 Moderator Sectiunea Oenologie

       Aurelian I. LUPU este absolvent  Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Ion Ionescu de la Brad Iasi promotia 2010, Facultatea de Agricultura, specializarea Tehnologia Prelucrarii Produselor Agricole. In prezent este student masterand al Facultatii de Horticultura, din cadrul USAMV Iasi, la specializarea Tehnologia si Controlul Calitatii Bauturilor, si lucreaza ca inginer tehnolog la S.C. Odobesti Vinex S.R.L, comuna Jaristea, judetul Vrancea. 

         Podgorean pur-sange, nascut in comuna Urechesti - Vrancea, plai din cadrul Podgoriei Cotesti, Aurelian Lupu si-a insusit notiunile de intretinere ale unei plantatii de vita de vie si de obtinere a vinului prin practica in cadrul fermei proprii. 

        Pe viitor si-a propus sa puna mult accent pe educarea consumatorilor in privinta alegerii si cunoasterii vinurilor si sa-i determine pe acestia sa fie mai increzatori in vinurile romanesti. 

 

                 "Sa invatam impreuna, pentru ca nimic nu e complicat, este doar complex."

 

 

 

 

     

    

 

    Bogdan TARASCIUC,  absolvent al Facultatii de Medicina Vetrinara Iasi , promotia 2010, actualmente angajat al firmei Cow Genetics Romania ocupand functia de Doctor-medic veterinar, fire foarte ambitioasa, serioasa  si dornica de maxim de cunostinte, adora  concurenta si cazurile delicate, specializari in nefrologie, boli endocrine, medicina interna a animalelor  de companie.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

CRISTINA Avadani, VALENTIN V Albu, NICOLETA Topciu, ALEXANDRA Loredana Chirila

    NICOLETA Topciu este in anul II de studii la Facultatea de Zootehnie, Specializarea Control si Expertiza Produse Alimentare din cadrul USAMV Iasi. Nicoleta sustine agriculturaromaneasca.ro gratie pregatirii sale cat si deschiderii fata de elementele practice ale unui business agricol.

     CRISTINA Avadani este studenta in anul I la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei la UAIC Iasi. 

ALEXANDRA Loredana Chirila este studenta in anul II in cadrul Facultatii de Horticultura USAMV Iasi.

   Alaturi de toti membrii activi ai agriculturaromaneasca.ro, NICOLETA, CRISTINA si ALEXANDRA vin si aduc o pata de culoare agriculturii romanesti.