Carnexpo 2013 (23-26 octombrie) Bucuresti

             

               CARNEXPO 2013 -cel mai mare târg din sud-estul Europei specializat pe industria cărnii se va desfăşura în perioada 23-26 octombrie 2013 în cadrul celui mai nou şi modern complex expoziţional din România –Exporom Bucureşti.
               

                Acesta va reuni sub acelaşi pavilion atât companii de prestigiu la nivel internaţional, cât şi principalii jucători din industria alimentară românească. Este un eveniment de amploare axat în exclusivitate pe promovarea segmentelor de bază din industria cărnii, începând de la zootehnie, abatorizare, procesare, materii prime, echipamente, utilaje şi nu în ultimul rând, retail. Importanţi factori de decizie din sectorul alimentar, atât din mediul privat, cât şi din partea autorităţilor, se vor strânge la aceeaşi masă de discuţii cu scopul de a căuta şi găsi soluţii eficiente pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă astăzi industria cărnii. Asocierea reprezintă singura şansă pentru o dezvoltare durabilă a industriei cărnii din România, concept care există în toată lumea şi pe care se bazează toate ţările din Europa. În aceste condiţii, INDUSTRIA CARNII.RO vine în sprijinul producătorilor şi procesatorilor de carne autohtoni cu cel mai performant canal de promovare a industriei cărnii, CARNEXPO 2013.
                    

                Această expoziţie organizată o dată la doi ani reprezintă o excelentă oportunitate de a stabili noi parteneriate şi relaţii de afaceri. Este un bun prilej, pentru expozanţi şi vizitatori, inclusiv pentru buyerii de carne şi mezeluri, să regăsească şi să compare într-un singur loc, o largă varietate de produse. Expozanţii şi vizitatorii vor gasi aici cele mai noi şi mai avantajoase oferte din industria cărnii şi vor avea ocazia să afle cele mai importante tendinţe care modelează piaţa de profil.
         

                          Evenimente

  
                 Târgul de carne şi preparate din carne CARNEXPOExpoziţia Inovaţie şi Tehnologie în Industria CărniiCreşterea şi nutriţia animalelorSeminarii şi workshop-uri pe întreaga durată a expoziţiei
 

                             Locaţie


                 EXPOROM: Strada Biruinţei, nr. 98, oraş Pantelimon, judeţul Ilfov.CARNEXPO 2013 este organizat în cel mai nou complex expoziţional din România, situat în oraşul Pantelimon(jud. Ilfov), la doar 12 km de centrul capitalei, la intersecţia DN3 cu Şoseaua de Centură a Bucureştiului.În prezent EXPOROM ocupă o suprafaţă de peste 50.000 mp şi dispune de un pavilion expoziţional de 12.000mp, o sală multifuncţionala de 1000mp, 3 săli de conferinţe modulare, un ansamblu de protocol destinat evenimentelor corporate, zonă de parcare cu o capacitate de 1000 de locuri, un hotel de trei stele cu o capacitate de cazare de 100 de camere şi restaurant. Companiile prezente la CARNEXPO 2013 pot beneficia de o gamă întreagă de servicii necesare organizării de seminarii, conferinţe de presă, întâlniri de afaceri, evenimente şi expoziţii de specialitate.
                 

                             Tematică

             Zootehnie, furaje, sisteme de creştere şi nutriţie a animalelorBunăstarea şi sănătatea animalelorImport –export carneAbatorizare, tranşare, dezosareMaterii prime: carne, condimente, membrane, aditiviProcesare, brand-uri de mezeluri şi specialităţi din carneCântărire, ambalare, etichetareDepozitare, distribuţie –logisticăTransport specializat (frigorific, animale vii, etc.)Management de calitate, HACCP, certificareIgienă, siguranţă alimentară, echipamente si soluţii de curaţenieLaboratoare şi echipamente de laboratorSoftware şi echipamente IT pentru industria cărniiEchipamente şi utilaje de ultimă generaţie, echipamente frigorificeFum, gaz industrial, energie verdeConsultanţă, finanţare, fonduri europene, companii de trainingRetail, comerţ modern şi tradiţionalProduse tradiţionale din carne, produse BIO din carnePeşte şi preparate din peşte ProfilCARNEXPO este o expoziţie internaţională dedicată industriei cărnii şi domeniilor conexe ( creşterea şi nutriţia animalelor, abatorizare, producţie mezeluri, echipamente şi utilaje).

                   Carnexpo 2011 în cifre

                 Târgul CARNEXPO a fost un succes încă de la prima ediţie şi a stâns aprecierile tuturor producătorilor de carne şi produse din carne-de porc, vită, oaie şi peşte-dar şi a furnizorilor de utilaje şi echipamente, reuniţi la acest eveniment în numeroase standuri specializate.CARNEXPO 2011 a adus participanţilor peste 200 noi contracte cu o valoare comercială de aproximativ 2,3 milioane de euro şi multe alte perspective pentru noi parteneriate. Cu o suprafaţă de expunere aproape dublă faţă de media târgurilor specializate organizate în România, prima ediţie a târgului internaţional CARNEXPO 2011 a beneficiat de un spaţiu de expunere de peste 8.000 mp şi s-a bucurat de prezenţa unui număr de peste 10.000 de vizitatori.
                  Prima ediţie CARNEXPO s-a desfăşurat într-un moment în care piaţa de profil traversa o perioadă destul de dificilă, tendinţă care s-a menţinut şi în prima jumătate a anului 2012. Consumul de mezeluri a scăzut cu 10-12% în acest an, din cauza efectelor crizei economice, iar unii producători au
anunţat majorări de preţuri, de până la 10%, determinate de scumpirea materiilor prime.Cu toate acestea producătorii din industria cărnii şi-au păstrat optimismul şi au continuat săinvesteascăîn calitate şi performanţă, implementând înaintea multor ţări europene normele obligatorii pentru bunăstarea animalelor şi certificări de securitate alimentarărecunoascute la nivel internaţional.
                 Anul 2013 ne găseşte tot într-o situaţiedificilă, care a debutat cu un scandal la nivel european în privinţa etichetării produselor din carne în care România a căzut victimăcolaterală.
‘Vinovatul de serviciu” al Europei va suporta incertitudinea şi neîncrederea pe pieţele externe, iar dincolo de declaraţii mai mult sau mai puţin politice, pagubele înregistrate de către producătorii români vor rămâne o certitutine.
                CARNEXPO 2013 este un eveniment de amploare axat în exclusivitate pe promovarea segmentelor de bază din industria cărnii, începând de la zootehnie, abatorizare, procesare şi pânăla materii prime –condimente, aditivi, membrane etc. Importanţi factori de decizie din sectorul alimentar, atât din mediul privat, cât şi din partea autorităţilor, se vor strânge la aceeaşi masă de discuţii cu scopul de a căuta şi găsi soluţii eficiente pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă astăzi industria cărnii. De asemenea, reprezentaţii celor mai importante asociaţii de profil din ţară şi din Europa, alături de cercetători renumiţi la nivel internaţional şi jucatori activi din industria locală a cărnii, vor dezbate teme de maxim interes, stabilind în acelaşi timp obiectivele şi paşii importanţi de urmat, pentru dezvoltarea sănătoasă şi durabilă a industriei alimentare româneşti.
               

                    Schimbăm împreunăimaginea “suspectului de serviciu”


                 Din dorinţa de a schimba imaginea industriei cărnii din România în Europa, aceea de “suspect de serviciu”, lansăm mesajul “We love meat from Romania”, o campaniede promovare a producătorilor români de carne, promovarea tehnologiei şi inovaţiilor implementate în industria cărnii din România, calitatea şi siguranţa alimentelor certificate IFS –cel mai înalt standard de calitate recunoscut la nivel internaţional şi respectul pe care l-a arătat ţara noastră faţă de cetăţenii europeni, prin implementarea normelor obligatorii privind bunăstarea animalelor, înaintea multor state membre UE.
                  Considerăm că a venit momentul să ne implicăm mai mult în promovarea sectorului industrial al cărnii din România, să schimbămimaginea “vinovatului de serviciu” şi să acordăm producătorilor români statutul pe care-l merita în rândul ţărilor respectate lanivel european. Astfel, invităm alaturi de noi pe toţi cei care doresc să ne susţină cauza, de la crescători de animale, producători de carne, furnizoriide materii prime, echipamente şi utilaje, până la distribuitorii de carne şi produse din carne, specialişti în industria alimentară, autorităţi şi factori de răspundere, consumatorişi nu în ultimul rând, reprezentanţi ai mass-media din România.

 

 

 

 Detalii pe : INDUSTRIA CARNII.RO