O generatie noua de combine va aparea pe piata sa concureze cu cele deja existente
Mereu m-am gandit cum ar fi sa îi pot pune unei combine o remorcă, mă gândeam că așa aș putea să îi ofer o autonomie mai mare de lucru. Colindând astăzi pe internet ce credeți că am găsit, exact combina la care mă gândeam eu mai demult.Văzând această combină, am realizat că nu am fost singurul care s-a gandit la această idee, ba mai mult, această idee este cercetată de foarte mult timp și chiar s-a fabricat și un prototip al acestui tip de combine. Din cercetările mele am văzut că și cei de la MF vor avea un astfel de model in gama lor de utilaje, bineînțeles că nu cred că va apărea la noi in țară curând, probabil fiind încă la nivel de cercetare.
Tribine este o combină pentru recoltarea cerealelor cu buncărul articulat , care oferă primul design fundamental nou și diferit de cel al combinelor propulsate apărute încă din anii 1940. Cercetatorul american Ben Dillon a modificat o combina fabricată de AGCO, mutând buncărul de cereale din partea din față a combinei în partea din spate pe o axa independentă .
" Scopul nostru a fost să modificăm manipularea și curățarea cerealelor , nemodificând nimic la partea de treier a combinei. Am lucrat la acest proiect o lungă perioadă de timp . S-ar putea spune că sunt un elev lent . Am început să lucrez la acest proiect înca din 1997 și Tribine este a patra generație de prototip pe care l-am construit " , a spus Ben Dillon coordonatorul proiectului TRIBINE. " Prima data am început cu o remorcă de transport cereale Kinze cu descărcare hidraulică și am cuplat -o la partea din spate a unei combine pe care o dețineam , apoi am realizat că remorca trebuie sa vireze si să se descarce ușor, lucru pe care l-am și facut . Pentru acest proiect a fost primul brevet care ne-a fost acordat pentru tehnologia de recoltare. Am lucrat la acest proiect pentru o lungă perioadă de timp . Tribine este într-adevăr o evoluție și o combinație a tot ceea ce am învățat în ultimii 12 ani . "
In total , există 28 de brevete pe Tribine care oferă o serie de avantaje practice în domeniu . Mașina are un buncăr de cereale de 35 de tone , descărcare asistată electronic cu un timp de descărcare de două minute . Este dotată cu tracțiune integrală permanentă și este considerata o combina din clasa 8 .
" Noi credem că două minute este numărul magic care încearcă răbdarea operatorului și , cu Tribine , puteți încărca o semi remocă în două minute . Se descarcă la 17,5 tone pe minut printr- o descărcare melc de 22 de inch , ", a spus Dillon . " Filosofia este că, de regula descărcați întotdeauna la un capăt al solei. La un porumb bun , cu un header de 12 rânduri , Tribine poate merge mai mult de o milă astfel încât să puteți descărca mereu la același capăt al solei într-un camion sau o remorca de cereale care o aveti dupa un tractor . Există o mulțime de timp salvat , există o economie de motorină și o persoană este eliminată de la operațiunea de recoltare că nu va mai trebui să folosiți un tractor cu remorcă de cereale care să meargă după combină să descarce sau combina nu va mai fi nevoită să părăsească brazdă să vină la descărcat . "
Există, de asemenea beneficii pe termen lung în ceea ce privește compactarea solului , a mai spus Dillon ." Reducerea compactării solului este unul dintre cele mai mari beneficiile ale combinei Tribine . Este un vehicul simetric și , în timp ce trece pe câmp , se lasă doar două urme . O remorcă de cereale care merge după combină făcând niște treceri în plus , mai multe treceri pe sol , pentru că este trasă de un tractor care nu are aceeași distanța între osii , ", a mai spus Dillon. " Studiile inițiale privind compactarea , care au fost efectuate la Ohio State indică faptul că prima osie , care în acest caz este osia de la combină , produce 80 % din compactare . Axa din față a combinei Tribine cântărește mai puțin decât a unei combine convenționale care are un buncăr de cereale lângă puntea față . Tribine cântărește mult mai puțin decât o combina convențională care are buncărul de cereale. Acesta cântărește aproximativ la fel cât o combină convențională din clasa 8 . Atunci când este încărcat cântărește mult mai puțin decât un tractor de 200 de cai putere și o remorcă de cereale complet încărcată . "